Een humoristische act kan het thema van uw seminar, congres of studiedag versterken!

Een blikvanger mét meerwaarde voor uw congres of seminar

Een congres of seminar is vaak een ernstige bedoening. Een humoristische act kan niet alleen voor wat ‘lucht’ in het programma zorgen, de act kan ook uw thema versterken. Al kan humor soms plat en betekenisloos zijn, in de handen van de juiste professional is het sterk wapen om uw boodschap in het voetlicht te plaatsen, stijlvol en to the point!

Het inzetten van een humoristische act op een congres heeft verschillende voordelen.

 1. De act kan probleemloos een rode draad vormen doorheen het programma, van een uniek onthaal bij de aanvang van het congres, over een verrassing tijdens de koffiepauze en een blikvanger tijdens de lunchpauze tot een warme bedanking tijdens de afsluitend (netwerk)moment. 
   
 2. Een doordachte act brengt het thema van uw congres op een originele manier onder de aandacht. Technobutlers die met een originele id-scan-app op grappige wijze de identiteit bepalen van de genodigden tijdens een IT-gerelateerd congres, ambtenaren van het ministerie van werkgeluk die de happiness van aanwezigen meten tijdens een seminar over “zich goed voelen op het werk”  of een vintage politieagent die het menselijk verkeer in goede banen leidt tijdens een infodag omtrent mobilteit, het zijn enkele van de vele mogelijkheden.
   
 3. Een humoristische act kan u ook praktisch bijstaan tijdens het congres of seminar. Een brochure of badges uitdelen, het doorverwijzen naar een bepaalde zaal of ruimte, het aanbrengen van een website, … het wordt allemaal net iets leuker wanneer het met een humoristisch sausje wordt overgoten.
   
 4. Uw beeldmerk en naam kunnen bij een goede en doordachte humoristische act perfect worden geïntegreerd. De naam van het personage die inspeelt op uw themathiek én uw logo op het naamkaartje, bepaalde huisstijlkleuren die terug komen in de outfit van de act, een grappige enquête die niet alleen aansluit bij uw thema maar ook uw merk, … een professionele aanbieder van humoristische act zal hieraan de nodige aandacht besteden en dit probleemloos in de act integreren.
   
 5. Doorgaans kennen de genodigden van een congres of seminar niet de andere genodigden. Een goedgekozen personage kan er niet alleen voor zorgen dat het ijs wordt gebroken, maar ook de mensen die elkaar (nog) niet kennen met mekaar worden verbonden. 


Een congres of seminar vereist stijlvolle humor

Of het nu gaat om klanten, mensen uit een bepaalde beroepsgroep, medewerkers of andere geïnteresseerden, op een congres of seminar dienen uw genodigde respectvol én op een zinnige manier te worden benaderd. De combinatie van subtiele humor en een grote dosis verwondering zorgt ervoor dat de interesse van de genodigden op een natuurlijke en positieve manier wordt gewekt. De ontmoeting tussen de genodigde én de humoristische act moet voor de genodigde een meerwaarde betekenen.

Maatwerk als maatstaf 

Een congres of een seminar heeft vaak een specifieke doelstelling en een eigen aanpak. Een door een professionele aanbieder ontwikkelde humoristische act kan in principe probleemloos op maat van uw evenement worden afgestemd. Durf hierover zeker de nodige vragen stellen en informeer naar voorbeelden van soortgelijke opdrachten in het verleden.

Een goedgekozen act betekent altijd pure winst

Als één of meerdere acteurs zich een dag lang aan de slag gaan op uw congres of seminar, dan is de kost hiervan uiteraard niet verwaarloosbaar. Return-on-investment is echter niet altijd in centen te becijferen. Een of meerdere professionele sfeermakers die het ijs breken, uw genodigden verrassen, uw gasten zich goed laten voelen en zowel een leuke beleving als herinnering creëren, betekent dit voor de opdrachtgever niet meer of niet minder dan pure winst. Contacteer ons via info@lachgasten.be of het webformulier op deze pagina.
U krijgt dan asap onze infobrochure en prijslijst toegestuurd.